Çekiliş Yap

18 Mart 2022 - Cuma
Çekiliş Yap

Çekiliş yapmak için yapılması gereken şeyler oldukça basittir. Sosyal medya uygulamalarından çekiliş yapılmasının temel sebebi, kullanıcı hesaplarının popülerliğini arttırmaktır. Hesabınıza takipçi trafiği sağladığınız takdirde birçok avantaj beraberinde gelir. Bu trafiği sağlayan en etkili etmen çekilişlerdir.



İnstagram Çekilişleri Nasıl Yapılır?

İnstagram çekilişlerinin yapılması oldukça kolaydır. Burada öncelikle çekiliş planlaması yapılmalıdır. Bunun dışından İnstagram çekilişi yapılırken önemli olan ve dikkat edilmesi gereken birçok adım vardır. Bu adımlar doğru yapıldığı takdirde hedeflenen amaca kolayca ulaşılır.



Çekiliş Nasıl Yapılır?

Çekiliş adımlarının en başında çekiliş amacını belirlemek bulunmaktadır. Instagram çekilişlerinde çekilişin amacı önceden belirlenmelidir. Amacı olmayan bir çekilişin sonucu başarı getirmez. Aynı zamanda hedeflenen katılımcıya ulaştırmaz. Bu sebepler göz önüne alındığında çekiliş yapmadan önce amaç ve hedeflerin belirlenmesinin önemini anlamaktayız.



Çekiliş önemi kadar önemli olan bir diğer adım ise çekilişe katılanların ilgisini çekebilecek bir hediye belirlemektir. Çekiliş yapılırken kazanana verilecek hediyenin ilgi çekici olması sonucunda çekilişe daha fazla kişi katılım sağlar. Bu da markanın değerini hızlı bir şekilde artırır.



Tüm bunların dışında katılım koşullarının kolay karşılanabilir olması gerekmektedir. Buna örnek olarak çekiliş katılım koşulları arasında 100 kişinin takip edilmesi gerektiğini şart sayalım. Bu koşulu gören çoğu kişi çekilişe katılmaz. Aynı zamanda bir ile iki kişi etiketlemek yerine en az 5 kişi etiketleme şartı da çoğu kullanıcının çekilişe katılmasını önler.



Bunun ile birlikte çekiliş süresi de kısa tutulmalı. Çekilişe katılan kullanıcılar biran önce kazananın belirlenmesini ister. Uzayan çekiliş tarihleri kullanıcıların pek hoşuna gitmemektedir. Bu sebepten çekiliş sonuçlarının kısa süre içerisinde açıklanması en doğru olanıdır.



Çekilişin tanıtımının yapılması çok önemlidir. Burada çekilişiniz daha fazla kişiye ulaşır. İnstagram kullanıcıları, çekilişe ortak olan hesaplara daha çok ulaşım sağlar. Çekilişe yapılan reklamlar neticesinde hedef kitleye hızlıca ulaşılır.



Hashtagleri doğru bir şekilde yapma, çekilişin hedef kitlesini genişletir. Hashtag kullanmanızın sonucunda Instagram'da paylaşılan gönderileriniz çok daha fazla kişiye ulaşır. Çekiliş yaparken takipçi kazandıracak hashtaglerin kullanılması önemlidir.