Instagram Çekilişi Güvenilir Mi?

03 Haziran 2022 - Cuma
Instagram Çekilişi Güvenilir Mi?

Sosyal medya, insanların birbirine ulaşması ve bu yoldan birçok işlem gerçekleştirilmesi için oldukça müsait bir ortamdır. Sosyal medyada bireyler hayatlarından belirli kısımlar paylaşabilir, diğer insanların paylaştıkları gönderileri beğenip yorum yapabilir hatta başkalarının paylaştığı içeriği kendi sayfasına bile ekleyebilir. Bunların yanı sıra sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’da çekiliş ve hediyeleşme gönderileri oldukça gündemde olan paylaşımlardır. Bireyler kendi hesaplarından bir fotoğraf, video veya hikaye yolu ile takipçilerine çekiliş yapacaklarını duyurarak takipçileri sayesinde etkileşim kazanmaktadırlar. Bu etkileşim sayesinde daha çok takipçiye ulaşarak, daha fazla insanın kendilerini takip etmesini sağlamaktadırlar. Yaptıkları çekilişlerde birçok farklı marka ve modelde ürünü insanlara sunmaktadırlar. Ancak her çekiliş güven arz ediyor mu, Instagram çekilişi yapan kişiler bu ürünleri çekilişe katılım sağlayan bireylere gerçekten gönderiyor mu bilinmesi oldukça zor.



Instagram çekiliş yolu ile birçok takipçiye ulaşan kişiler, elbette kafalarına göre çekiliş yapamamaktadırlar. Çekiliş için şanslı kişileri seçmek adına çekilişi yapan bireyler, profesyonel olarak hazırlanan çekiliş yazılımlarına ihtiyaç duymaktadırlar. Bizler, site olarak çekilişi yapan bireylere hizmet vermekte ve hediye gönderecekleri kişileri seçmesi için en adil biçimde çekiliş yapma imkanı veriyoruz. Site olarak hediyeyi göndermiyoruz, sadece çekiliş yapacak olan kişinin paylaştığı gönderinin kurallarına uyum sağlayan ve yorum yapan bireylerin eşit şekilde değerlendirilerek seçilmesine yardımcı oluyoruz. Güvenli, adil ve eşit bir çekiliş olması için tüm güvenlik önlemlerini alıyor ve buna yönelik çalışmalar sürdürüyoruz. Bizler bu gibi önlemleri alarak yüksek oranda dikkat sağlarken, birçok çekiliş sitesi kişileri mağdur etmekte ve hatalı çekiliş sonuçları meydana getirerek kişiler arası eşitsizliğe sebep olmaktadır.



Örneğin birçok ücretsiz çekiliş hizmeti sunan site, paylaşılan gönderiye yapılan yorumların sadece belli bir kısmını çekilişe dahil etmektedir. Gönderide yirmi bin kadar yorum varken, yorumların sadece ilk beş bin kadarını işleme alarak çekiliş işlemini gerçekleştirmektedirler. Ancak bu durum bireyler arasında hiç adil olmayan sonuçlar meydana getirmektedir. Bu da insanlar arasında güvensizliğin ve adaletsizliğin açığa çıkmasına neden olmakta ve çekilişi yapan kişinin büyük oranda takipçi kaybetmesine neden olmaktadır. Bu nedenle resmi olarak yapılmayan Instagram çekilişlerinin çoğu, güven arz etmemektedir. Instagram çekilişlerinde öncelikli ilke, güvendir. Güven sağlamayan ve kişilere eşit oranda adalet sunmayan hiçbir çekiliş güvenli değildir. Bireyler çekilişlere katılırken daha önce bireylere gerçekten ödüllerin gönderildiğine dair kanıt elde etmeden çekilişlere katılım göstermemelidirler.



Bunun gibi siteden kaynaklı güvensizliğin yanı sıra, çekilişi yapan kişiler de adaletsiz seçimler yapabilmektedirler. Çekilişi yapan kişiler, kendi çevresindeki insanların ödül kazanmasını sağlayarak bir başkasına çıkan çekilişi yakın çevreden dostuna çıkmış gibi göstererek katılımcıların kazanmasına engel olabilmektedirler. Bu gibi durumlar kimse tarafından bilinemeyeceği için hiçbir güvenilirliği yoktur. Bu nedenle site olarak çekiliş sorumluluğunu hiçbir şekilde üzerimize almamaktayız.



Ayrıca çekilişe katılan bireyler yaptıkları yorumlar sayesinde, çekilişi yapan sayfaya oldukça yüksek oranda etkileşim de kazandırmaktadır. Çekilişi yapan kişi, kazanan bireylere sohbet yoluyla ulaşarak ne içerdiği belli olmayan site uzantıları göndermektedirler. Çekilişi kazandığını sanarak bu uzantılara tıklayan bireylerin hesaplarının çalınması da pek tabii mümkündür. Bu sebeple Instagram çekilişleri güven arz etmeyen kişiler tarafından yapıldığında, bu çekilişlere katılmamak gerekir.



Instagram Çekilişi Nasıl Yapılmaktadır?

Çekiliş Ofisin’de çekiliş yapmak isteyen bireyler site bağlantısına tıklayarak ana sayfaya giriş yapmalıdır. Daha sonra giriş yapmalı ve yeni bir çekiliş yap butonuna tıklayarak, çekiliş yapılacak ekrana gerekli bilgileri girmelidirler. Çekiliş için hazırlanan Instagram gönderisinin internet bağlantısı yani linkini burada belirtilen alana girmelisiniz.

● Bu linki Instagram’da paylaştığınız gönderinin sağ üstünde bulunan üç noktaya tıklayarak “Bağlantıyı Kopyala” butonu ile edinebilirsiniz

● Eğer yukarıda anlatılan yoldan bağlantıyı edinemezseniz, tarayıcıda üst sol köşede çıkan linki kopyalayarak gerekli alana yapıştırabilirsiniz.

Eğer çekilişi bir başka insanla ortak olarak düzenlediyseniz, Instagram bağlantısı girdiğiniz alanın altında bulunan “Daha fazla link ekle” butonuna tıklayarak gönderilerdeki yorumların birleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Tüm bağlantıları kopyalayarak gerekli alanları doldurduktan sonra “Göster” butonuna tıklayarak gönderideki toplam yorum ve beğenileri görebilirsiniz.

● Toplam yorum sayısı 1000’den az ise çekilişi ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

● Toplam yorum sayısı 1000’den fazla ise postunuzda bulunan yorum sayısına göre belirli miktarda kredi yükleyerek, (1 Yorum= 1 Kredi değerindedir) çekiliş yapabilirsiniz.

Daha sonra çekiliş kurallarını belirlemelisiniz. Çekiliş kuralları; aynı yorumların geçerliliği, aynı kişinin kaç kez katılabileceği, etiket sayısı ve çekilişe katılan kişinin takip etmesi gereken hesaplar gibi unsurlardan oluşur. Bu kuralların bulunduğu kutuları doldurduktan sonra “Çekiliş yap” butonuna tıklayarak çekilişi başlatabilirsiniz. Çekilişin süresi katılan kişi sayısına göre uzamaktadır.

● Sitemizde “3D Secure” ve “Güvenli Öde” yöntemlerinin bulunması sebebiyle kredi satın alma işlemlerinde kredi kartı dolandırıcılığı ve mağduriyet söz konusu olmamaktadır.

Sizler de Instagram çekilişi için oluşturduğunuz gönderilerle sitemizi kullanarak adil ve eşit bir çekiliş yapabilirsiniz. Oldukça güvenilir olan sitemiz kullanıcıların beğenisini ve memnuniyetini kazanmakta, günden güne gelişen güvenlik önlemleri ile adaletli ve eşit çekiliş sonuçları açığa çıkarmaktadır. Sizler de ücretli ve ücretsiz seçenekleri ile uzman yazılımcılar tarafından hazırlanan sitemiz aracılığıyla güven çerçevesi içerisinde çekilişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.



Instagram Çekilişlerine Katılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Instagram’da yapılan çekilişlere katılacağınız zaman, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Mağdur olmamak, dolandırılmamak için bu noktalara uymalı ve çekiliş şansınızı arttırmak adına bunları gözden geçirmelisiniz.

● Instagram’da katılacağınız çekilişlerin resmi, güvenli ve Instagram tarafından onay almış kişiler tarafından yapılıyor olmasına dikkat etmelisiniz.

● Kazandığınız resmi olarak duyurulmadan sohbet yoluyla size gönderilen bağlantı ve uzantılara tıklamamalısınız.

● Kurallara uyduğunuzdan emin olmalısınız. Takip edilmesi gereken hesapları eksiksiz takip etmeli, etiketleri doğru olarak yazmalısınız.

● Çekilişi yapan kişinin daha önce açık ve net bir şekilde kazanılan ödülleri kişilere ulaştırdığına dair kanıtları olmasına ve bunların açıkça belirtildiğine dikkat edin.

● Çekilişe ortak olan kişilerin ve çekilişi yapan kişinin güvenilir, adil, eşit bir çekiliş yaptığına emin olmadan çekilişe birden fazla yorumda bulunmayın.

● Ücretsiz olarak hizmet veren birçok çekiliş sitesi ilk 150-200 yorumu dikkate alarak yanlış sonuçlar oluşturduğundan, çok yorum olan gönderilerde yapılan çekilişlerin Çekiliş Ofisi gibi güvenli bir site tarafından yapıldığından emin olmalısınız. Aksi takdirde eşit ve adaletli bir çekiliş yapılmıyor demektir.