Instagram çekilişleri güvenilir midir? Nasıl anlaşılır?

10 Şubat 2021 - Çarşamba
Instagram çekilişleri güvenilir midir? Nasıl anlaşılır?
Instagram çekilişleri güvenilir midir? Nasıl anlaşılır?

Günümüzde Instagram başta olmak üzere her gün yüzlerce çekiliş yapılıyor. Influencer'lar, büyük ve küçük markalar takipçileriyle etkileşim kurmak ve hediyeler vermek için Instagram'ın gücünden yararlanıyor.

Ancak çekiliş trenine atlamadan önce, bir Instagram çekilişinin güvenilir olup olmadığını test etmekte fayda var. Peki, Instagram çekilişlerinin güvenilir olup olmadığını nasıl anlarız?




Doğrulanmamış hesaplara dikkat!

Instagram her açıdan harika görünse de sahte hesaplar ve markaları da içerisinde barındırıyor. Bir Instagram çekilişine girmeden önce bakılması gereken bir numaralı şey, çekilişe sponsor olan hesabın gerçekten var olup olmadığıdır. Çekilişi barındıran hesabın bildiğiniz bir işletme, marka veya Influencer olması her açıdan daha güvenilir olur. Doğrulanmış hesaplarda genellikle Instagram tarafından resmi olarak onaylandığını bilmenizi sağlayan mavi bir onay işareti bulunur. Sahte olmayan güvenilir bir hesabın ise bazı özellikleri şunlardır:

● Takipçi sayısı azdır.
● Boş bir bio alanı vardır.
● Profil resmi yoktur veya alakasızdır.
● Az sayıda paylaşım yapmıştır.




Koşullar yoksa şüphe vardır!

Bir Instagram çekilişinde şartlar koyulması onu şüphesiz ki daha güvenilir ve adil bir hale getirir. Yasal bir Instagram çekilişinde yarışmacıların hediyeye hak kazanması için uyması gereken yönergeler mutlaka olacaktır. Ayrıca ödülün ne olduğu ve kazanan sizseniz ödülün nasıl kullanılacağıyla ilgili ayrıntılara da mutlaka yer verilir.




Bilgilerinizi hemen paylaşmayın!

Yasal bir çekiliş, hediyeyi kazandığınız takdirde minimum seviyede kişisel bilgi ister. Bunlar da adınız ve teslimat adresiniz gibi bilgilerdir. Bunun dışında kazanan olarak onaylanana ve ilan edilene kadar kişisel bilgilerinizi vermekten kaçınmanızı öneririz.




Çekiliş yapmanın en güvenilir ve basit yolu

Şeffaf ve adil bir çekiliş ortamı oluşturmak istiyorsanız %100 güvenilir algoritmasıyla Çekiliş Ofisi yanınızda!

Çekiliş aracımız, çekiliş sürecinde alacağınız onay kodlarıyla markanızın güvenirliğini artırırken takipçilerinizin de sonuçları kolaylıkla takip etmesini sağlar.

Marka etkileşiminizi artırmak, marka bilinirliği üzerinde çalışmak ve potansiyel kitlenizi büyütmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz!