Instagram Çekilişi Nasıl Yapılır?

07 Haziran 2022 - Salı
Instagram Çekilişi Nasıl Yapılır?

Instagram kullanıcılarının en çok merak ettiği konulardan biri de Instagram uygulamasında düzenlenen çekilişlerin nasıl yapıldığıdır. Kullanıcıların yapmış olduğu çekilişler sayesinde hesap etkileşimleri kısa bir süre içerisinde büyük oranda yükselmekte ve takip eden kullanıcı sayısı da aynı oranda artmaktadır. Takipçi sayısının artması ile beraber Instagram kullanıcı hesaplarında paylaşılan hikayeler, fotoğraflar ve videolara gelen yorum ve beğeni sayıları da oldukça artmaktadır. Bu sebepten ötürü pek çok kullanıcı Instagram çekiliş yapmak için gerekli olan detayları araştırmaktadır.



Instagram çekilişi sürecinde bilmeniz gerekenler şu şekildedir:
1-) Çekiliş sonucunda vereceğiniz hediyeyi belirleyin.
2-) Instagram çekiliş görselinizi tasarlayın.
3-) Çekiliş gönderinizin açıklama kısmında katılım şartlarını yazın.
4-) Çekiliş gönderinize reklam verin.
5-) Çekilişinizin bitiş tarihini ve saatini belirleyin.
6-) Çekiliş Ofisi internet sitemize üye olun ve çekilişinizi başlatın.
7-) Çekilişin sonucunu takipçilerinize açıklayın.



Instagram üzerinden çekilişi yapmak için bizi tercih edebilirsiniz. Çekiliş Ofisi olarak çekilişlerinizi %100 güvenilir bir şekilde sonuçlandırıyoruz. Kaliteli ve güvenilir algoritmamız ile sizlere her zaman profesyonel bir şekilde hizmet veriyoruz. İsterseniz önceden çekiliş onay kodu belirleyerek, çekilişlerinizi daha güvenilir bir şekilde gerçekleştirme imkânı sunuyoruz. Kolay sistemimiz sayesinde kısa sürede çekilişinizi başlatabilirsiniz. Diğer sistemlerden farklı olarak, çekiliş kodunuzu takipçileriniz ile paylaşarak, onlara adil bir şekilde çekiliş yaptığınızı kanıtlayabilirsiniz.



Çekiliş Ofisi ile Instagram Çekilişi Nasıl Yapılır?

Çekiliş Ofisi internet sitemizden çekiliş yapabilmek için ilk olarak isim, soy isim, e-posta adresi gibi bilgileriniz ile sitemize kayıt olmanız gereklidir. Kayıt olduktan sonra ana sayfamızda yer alan yeni çekiliş yap butonuna tıklayın. Açılmış olan sayfada sizden çekiliş için hazırladığınız postun linkini isteyecektir. Bunun için de Instagram’da paylaşmış olduğunuz postun sağ üstünde bulunan üç noktaya tıklayarak bağlantıyı kopyalayabilirsiniz. Ya da posta tıklayıp tarayıcıda çıkan linki direkt kopyalayabilirsiniz. Kopyaladığınız linki Çekiliş Ofisi sitemizdeki gerekli alana yapıştırın.



Eğer çekilişi başkasıyla beraber ortak bir şekilde düzenlediyseniz, daha fazla link ekle butonuna basarak linkini ekleyebilir ve yorumları birleştirerek tek çekiliş ile sonucu açıklayabilirsiniz. Post linkini yapıştırdıktan sonra göster butonuna tıklayın. Ardından açılan bölümde sistemin çekilişinize gelen etkileşimleri doğru bir şekilde analiz etmesini bekleyin. Analizler tamamlandıktan sonra altta bulunan çekiliş şartlarınızı belirleyin.



Asil sayısı, yedek sayısı, takip edilecek kişiler ve etiket sayısı gibi gerekli olan bilgileri dilediğiniz gibi doldurduktan sonra çekilişi hazırla butonuna tıklayın. Tüm yorumlar çekildiği için çekilişi hazırlama süresi posta atılan yorum sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Sonrasında sistem, şartlara uymuş olan kullanıcıları rastgele bir şekilde çevirir. Dilerseniz manuel seç diyerek tıkladığınız anda çıkan kişiyi kazanan olarak seçebilir, dilerseniz de otomatik seç diyerek sistemin çekilişi kazanan kişiyi belirlemesini sağlayabilirsiniz.



Çekilişi kazanan kişiyi belirledikten sonra takip kontrolüne basarak kullanıcının takip edilmesi gereken kişileri takip edip etmediğine bakabilirsiniz. Eğer kullanıcı takip edilmesi gereken kişileri takip etmiyor ise geçersiz butonuna tıklayarak yeniden seçim yapabilirsiniz. Çekiliş tamamlandıktan sonra altta çıkan linki profilinizde paylaşarak takipçilerinize adil ve güvenilir bir çekiliş yaptığınızı kanıtlayabilirsiniz.



Yapacağınız çekilişi daha başarılı bir hale getirecek bazı ipuçları bulunmaktadır. Bu ipuçlarından bazıları şu şekildedir:
● Takipçilerinize çekilişin yapılacağı tarihe kadar yeni gönderiler ile çekilişe katılmalarını hatırlatın. Bu sayede çekilişinize katılmayı unutan ya da çekiliş postunuzu gözden kaçırmış olan kullanıcılar katılım gösterecektir.
● Çekilişe dahil olan influencerlar var ise onları takip ederek iletişim yolu açın.
● Katılım şartı olarak kullanıcıların yorum yapmasını istediyseniz, yapmış oldukları yorumlara cevap verin.
● Instagram çekilişinizi pazarlarken “piyango” kelimesini kullanmamaya özen gösterin.
● Promosyon ürününüzde iş birliği yapmadığınız hiçbir kişi ya da markayı gönderinize etiketlemeyin.
● Instagram hikayenizde geri sayım çıkartmalarını kullanarak katılımı tetikleyin.
● Instagram çekilişiniz için bir etiket yani hashtag oluşturduysanız, anlam hatası ya da yazım yanlışı olan herhangi bir hashtag tercih etmeyin.



Instagram Çekilişi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Instagram uygulamasında çekiliş yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan bazıları şu şekildedir:
● Instagram çekiliş amacını iyi belirlemek
● Takipçilerin beğeneceği çekiliş hediyelerini tercih etmek
● Instagram çekiliş süresini fazla uzatmamak
● Instagram çekilişine katılım şartlarını kolay yollardan belirlemek
● Yapılacak olan çekiliş için doğru etiketleri kullanmak
● Instagram çekilişinin tanıtımını iyi bir şekilde yapmak
● Instagram çekiliş sonucunu adil bir şekilde belirlemek



Instagram çekiliş amacını iyi belirlemek, kullanıcı profillerinin etkileşimin kolay yoldan artmasını sağlar ve çekilişlerde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar arasında yer almaktadır. Bu sebeple Instagram kullanıcısı hesabında bir çekiliş düzenlemeden önce çekilişin amacını belirlemesi gereklidir. Bununla ilişkili olarak başlıca kullanılan Instagram çekiliş amaçları ise şu şekildedir:
● Yorum ve beğeni sayısını arttırmak için çekiliş yapmak.
● Çeşitli blog içeriklerine yönlendirmek için Instagram çekilişi yapmak.
● Instagram uygulamasında takipçi kazanmak için çekiliş yapmak.
● Sahip olunan internet sitelerine daha fazla üye çekmek için çekiliş yapmak.



İnstagram’da yapılacak olan çekilişlerin sonucunda verilen hediye seçimleri büyük önem taşımaktadır. Takipçilerin beğeneceği bir hediye seçilmesi ile çekilişe katılan ve ilgi gösteren takipçi sayılarında büyük artış yaşanmaktadır. Bu sebep ile çekiliş hediyelerinin tercih edilmesinde takipçilerin sevebileceği ve takipçilerin profiline uygun olan hediyenin seçilmesi oldukça önemlidir. Instagram üzerinden yapılacak olan çekilişlerin süresinin kısa tutulması da çok önemlidir. Bu sürenin fazla uzun tutulması kullanıcıların en sık yapmış olduğu hatalardan biridir. Bu sebepten ötürü takipçilerin sıkılmaması ve katılım göstermeleri için çekiliş süresinin 1-4 gün arasında tutulması gereklidir.



Instagram çekilişine katılım şartlarını kolay yollardan belirlemek de çekilişlerin en iyi şekilde sonucu vermesi açısından dikkat edilmesi gereken bir diğer noktadır. Karmaşık ya da çok zor olan katılım şartlarından dolayı çekilişlere katılım az olmaktadır. Bu sebeple çekilişe katılım şartlarının birkaç adımdan oluşan koşullardan oluşması ve herkesin kolay bir şekilde yerine getirebilmesi gereklidir. Instagram çekilişi hazırlığı yapılırken doğru etiket seçilmelidir. Çekiliş için kullanılan bu etiketlerin amacına uygun etiketler olması gereklidir. Yanlış kullanılan etiketler yanlış kişilere yönlendirme yapmaktadır. Bu sebeple Instagram çekilişine olan katılımlarda ilgi çekmediği için çok az olmaktadır.



Instagram’da yapılacak olan çekilişin iyi bir şekilde tanıtımının yapılması gereklidir. Yapılan tanıtımlarda çekiliş için gerekli olan tüm detaylardan bahsederek bu sürecin daha sağlıklı bir şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz. Çekilişi duyurmak için atmış olduğunuz post da ilgi çekici olmalıdır. Bu bağlamda çekiliş sonunda verilecek ödül, çekilişin süresi ve katılım şartları gibi bilgilerin takipçilere doğru bir şekilde aktarılması gereklidir. Ayrıca yapılan bu çekilişlerde Instagram anket geri sayım özelliğini kullanmakta, çekilişe olan ilgiyi arttıracaktır.



Yapılan çekilişin sonucunu adil bir şekilde belirlemek de diğer önemli unsurdur. Ayrıca çekiliş sonunda verilecek olan ödülün de çekilişe katılan kişilere doğru bir şekilde verilmesi gereklidir. Instagram çekiliş sonuçları açıklanırken sonucun adil bir şekilde belirlendiği de takipçilere açıklanmalıdır. Katılımcıların çekiliş sonucunun adil olmadığını düşündüğü zaman ise Instagram kullanıcısının güvenilirliği azalmakta ve takipçi sayısı da azalmaktadır.